torstai 19. maaliskuuta 2015

Pientä pintaremonttia

Kaikki lähti siitä, kun päätettiin laittaa makuuhuoneeseen uusi laminaattilattia. Purettiin miehen työpäivän jälkeen vanhat laminaatit pois ja alettiin katsella seiniä sillä silmällä. Uudet tapetitkin olis kyllä aika ajankohtaiset. Vanhat 90-luvun kukkatapetit ei oikein enää kolahda ja onhan ne täynnä naulanjälkiäkin. Yhdeltä seinältä löytyy 4-veen punaisella värikynällä piirtämä hieno villakoirakin.

Oikeastaan samalla vois kyllä vaihtaa tuon vioittuneen seinälevynkin ettei tartte sitten tapetoinnin jälkeen enää sitä miettiä. Niinpä siis irrotettiin seinälevy. On tuo ovikin kyllä aika järkky. Eihän se edes suostu enää menemään kiinni, tai ehkä se menis, jos väkisin laittais mutta se onkin sitten eri asia saako sitä enää sen jälkeen auki.
Niinpä tuli taas reissu rautakauppaan ja sieltä kotiin karmien ja oven kanssa.

Meillä miehen kanssa tuppaa nämä pienet pintaremontit aina räjähtämään käsissä. Toisaalta hyvä, toisaalta huono. Rahanmenoahan se aina tietää, mutta onpahan sitten kaikki sellaista, mistä tykkää ja seinän väliinkin kurkattu ettei sieltä löydy mitään ylläreitä.

Nyt on siis vanhat laminaatit purettu pois. Alta paljastui vanha, ihan kivan värinen, muovimatto. Ovi karmeineen on laitettu paikoilleen, mutta sitä pitää vielä vähän säätää. Sen jälkeen päästäänkin laittamaan seinälevy paikalleen ja sitten uudet laminaatit ja tapetit. Tai oikeastaan ennen niitä pitäisi vielä maalata vesikiertopatteri ja vaatekaappien ovet. Harkitsen uusia vetimiäkin, vaikka oikeastaan nuo vanhat mollukat on aika hauskat.

On tää 70-luvun talo kyllä aika hauska. Makuuhuoneen seinä on ainakin ollut aika upean värinen ;) . Meinasin jo ehdottaa miehelle, että annetaan sen olla.

Työtä tuossa huoneessa vielä riittää, mutta eiköhän se siitä. Viikonlopun jälkeen alkaa olla jo varmaan aika hyvällä mallilla. Me kuitenkin jatkamme vielä uniamme väliaikaistiloissa työhuoneessa. Kaksi siellä nukuttua valvottua yötä takana ja alan kyllä jo haaveilemaan että päästään takas omaan huoneeseen.

2 kommenttia:

 1. Melko hilpeä tuo vihreä väri! Voisi kyllä alkaa päätä särkeä pitemmän päälle ; )

  Meillä on myös makkarin remontti menossa, ollut jo kuukauden. Tuli vahingossa vähän isompi projekti, kun sattui vesivahinko ja lattia joudutiin kokonaan purkamaan. Ensi viikolla betonipinta rouhitaan pois (onneksi menee vakuutukseen!) ja sen jälkeen pikkuhiljaa päästään jatkamaan.

  Onhan remontointi rassaavaa ja niin sotkuista, mutta lopputulos toivottavasti palkitsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä remontti nyt sitten venyi ja venyi. Miehellä on vähän hankalat työajat remontin kannalta ja nyt on ollut vapaapäivillekkin muita menoja, niin tuntuu ettei oikein mikään tule valmiiksi. Laminaatit on nyt saatu laitettua lattiaan ja ovi kunnolla paikoilleen sekä levyt seiniin, mutta tapetointi, katon panelointi ja listat vielä odottelee että jostain löytyis aikaa.

   Poista

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...