tiistai 13. tammikuuta 2015

Sitähän voisi perustaa oman sairaalan


Haluaisko joku tulla ja viedä tämän viheliäisen taudin meiltä jo pois? Aivan koko alkuvuosi ollaan sairasteltu. Tällä hetkellä terveen kirjoissa on ainoastaan mies ja ekaluokkalainen. Ekaluokkalainenkin sairasti influenssan tai jonkun muun todella rajun flunssataudin, mutta nyt on jo terveenä. Esikoinenkin ehti käymään jo pari päivää olemassa koulussa influenssan jälkeen, kunnes sunnuntaita vasten yöllä heräsi korvakipuun ja pian 4-vee ja kuopus heräsivät silmät kiinni muurautuneina. Minä taas tuskailin sunnuntain ja maanantain välisen yön hirveässä poskiontelokivussa. Koko pään oikeaa puolta jomotti niin etten muista olleeni koskaan niin kipeä ellei synnytyksiä ja hammaskipua lasketa.

Onneksi päästiin lääkärille ja nyt on kahdella silmätipat ja kahdella antibioottikuuri.
Miehen työaikojen vuoksi olen oikeastaan koko pitkän päivän yksin kotona lasten kanssa, joten täytyy sanoa, että varsinkin tänään on tämän äidin jaksamista koeteltu. Pian 4-vee marisee koko ajan. Yhtään normaalilla puheäänellä puhuttua lausetta en ole siltä kuullut, vaan kaikki maristaan itkunsekaisella kitinällä. 1-vee taas on niin hyvässä kunnossa että sehän sitten jaksaa häärätä koko ajan. Se on vuorotellen vetämässä johtoja pistorasioista, avaamassa takan luukkua, kiipeämässä isosiskon sänkyyn tai repimässä puikkoja äidin neuletyöstä. Esikoinen on sentään yrittänyt parhaansa mukaan auttaa ja tehdä pikkusiskolle mehua ja kaakaota ja leikkiä välillä kuopuksen kanssa että minä sain tyhjättyä tiskikoneen ilman pientä, erittäin räkäistä, mutta sitäkin innokkaampaa apuria.


Yksi ns. uudenvuodenlupauksistani oli, että yritän olla tänä vuonna valittamatta vähemmän, mutta eihän se tietenkään ole onnistunut. Vuosi on lähtenyt käyntiin niin surkeasti että olen ennättänyt valittaa tähän mennessä jo enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Mutta nyt olen antanut itselleni luvan valittaa. On niin kurja olo. Poskiontelotulehduksen takia korvat soi ja pää on täynnä puuroa. Ajatus ei kulje ja tekisi vain mieli nukkua päivät läpeensä tai vaikka istua sohvalla neulomassa, mutta eihän se onnistu, kun on neljä lasta ja koti, josta pitää yrittää huolehtia.


Vertaistukea olen kyllä onneksi saanut. Tätä tautia tuntuu olevan liikkeellä oikein urakalla. Jopa lääkäri itse yski ja niiskutti ja teki mieli sanoa, että jäähän sinäkin kotiin lepäämään. Ei käy kateeksi lääkäreitä ja hoitajia tälläisinä pöpökausina.

Miten teillä muilla? Oletteko saaneet olla terveinä?

Nyt kärrään itseni sohvannurkkaan ja kaivan sukankutimet esille. Pitää neuloa lisää villasukkia ettei enää uusi tauti pääsisi jylläämään näiden päällä olevien lisäksi.

Kuvitus on Instagram-kamaa. Ei siis mitenkään aiheeseen liittyviä.

2 kommenttia:

 1. Voi Miia, perustetaan se sairaala yhdessä ;). No oikeasti ei naurata, välillä tuntuu etteikö tämä mene koskaan ohi :(. Jaksuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites teillä? Joko tytöt alkaa olla kunnossa? Ootko itse sairastunut?
   Meillä tänään pitkästä aikaa eka päivä jolloin molemma koululaiset on koulussa. Pienemmätkin on onneks siinä kunnossa että pääsivät jo käymään mummulassa. Mulla antibiootit ei joko pure tai sitten puree viiveellä kun on kymmenen päivän kuuri ja Jarkko taas valittelee kurkku- ja päänsärkyä, eli sairaaksihan se varmaan on tulossa. On tämä kyllä aivan käsittämättömän pitkänsitkeää tautia. Ikinä ei olla tälläistä sairastettu.

   Poista

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...