lauantai 17. elokuuta 2013

Eskaria ja arjen herkkuja
Täällä ollaan pikkuhiljaa palattu arkeen kesäloman jälkeen. Minä tosin en ole töihin palannut ja tuskin enää palaankaan ennen lokakuun alussa alkavaa äitiyslomaa. Raskaus on ollut verenpaineiden ja supistusten osalta hankala ja nyt täytyy sitten yrittää kotona rauhoittua sen verran mitä noilta nassikoilta pystyy. Välillä kyllä tuntuu, että varsinkin tuo pieni uhmaikäinen nostattaa verenpaineita enemmän kuin työ ;) .Keskimmäinen aloitti tiistaina eskarin. Kovasti se on sitä jo odottanutkin. Nappasin aamulla koulun pihalla kuvan ja kyllähän sieltä pieni hymynkare vielä luikahti. Opettajan kutsuessa eskarilaiset jonoon, alkoi hymy kuitenkin hyytyä ja varmasti muutama perhonenkin lenteli vatsassa. Äidillä lenteli ainakin.


Me kuopuksen kanssa ollaan sitten yritetty kuluttaa aikaa täällä kotona ja siskon luona. Käytän paljon aikaa neulomiseen, mutta kuluuhan sitä aika tavalla myös ihan normaaleihin kotitöihin ja ruoanlaittoon, vaikka olenkin niitä yrittänyt tehdä vain voinnin mukaan. Imurointi ja moppaus varsinkin saavat aikaan supistuksia ja niiden jälkeen tahtookin käydä niin, että valvon puoli yötä kipuineni.


Tänään teki valtavasti mieli kasviksia, joten teinkin lounaaksi kasvis-herkkusieniwokkia. Mulle ja keskimmäiselle nämä tälläiset kasvisruoat maistuvat erinomaisesti, mutta esikoiselle ja kuopukselle oli laitettava lisäksi ranskalaisia ja lihapullia.

Teen usein tälläisiä wokkeja. Käytän vähän mitä satun kaapista löytämään. Tämän päivän versiossa oli herkkusieniä, sipulia, paprikaa kahdessa värissä sekä tuorekurkkua. Lisäsin vähän vettä ja kermaa ja lopuksi vielä heitin couscousit sekaan. Sitten vain mausteita oman maun mukaan. 

Joskus heitän mukaan purkillisen kidneypapuja, maissia, lihasuikaleita tai vaikka kesäkurpitsaa, mutta nyt tällä kertaa mentiin näillä eväillä. Ihan hyvää tuli vaikkakin mausteita olis saanut olla enemmän ja kerman sijasta kookosmaito/-kerma olis saattanut antaa kivasti lisämakua. Vai olisikohan pitänyt silputa vähän jääkaapissa vailla käyttöä lojuvia chilejäkin sekaan? Tuli niitä ostettua jotain tiettyä ruokaa varten, jota en sitten kai koskaan tehnytkään..
Tälle illalle on tiedossa laatuaikaa kotona kuopuksen ja siskon 1-vuotiaan kanssa. Loppuperhe lähtee keilaamaan.

Lisäksi aion taas käyttää aikaa neulomiseen. Viime aikoina onkin valmistunut ihan mukavaan tahtiin neuleita, joille töissä käydessä ei tahtonut löytyä ollenkaan aikaa.

Vielä, kun saisin esikoisen neuletakin pois puikoilta, niin pääsisin aloittamaan jotakin kivaa tulevalle vauvalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...