tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ulkonapihalla

Tänään vietettiin pikkutyttöjen kanssa koko aamu pihalla. Mies kasasi trampoliinin muutama päivä sitten ja kylläpäs on tytöille alkanut ihmeellisesti ulkoilu maittaa ;) . Tänäänkään eivät olisi millään lähteneet sisälle, vaikka lounasaika jo kutsui.

En ole ollenkaan aamuihminen. Herääminen varhain on vaikeaa ja kun sitten pääsen sängystä ylös, menee kunnolliseen heräämiseen ainakin tunti ja monta kahvikupillista. Ulos lähtö heti aamupalan jälkeen on kyllä vihoviimeinen juttu, jota huvittaisi tehdä, mutta kun sinne sitten pääsee, niin kyllähän se virkistää ja päivä saa hyvän alun heti aamusta.

Yleensä ulkoilu tarkoittaa minulle lasten kanssa puuhaamista omalla takapihalla tai vaihtoehtoisesti kävelylenkki jonnekkin. Kesäisin käyn myös leikkipuistossa ja metsässä. Talvisin en tykkää ulkoilusta yhtään. Poikkeuksena on lenkit koiran kanssa, mutta sitähän meillä ei enää ole, joten lenkkeily on jäänyt minulta kokonaan pois. Täytyisi terästäytyä ja pakottaa itsensä kävelylle. Pääsee kunto muuten lopahtamaan kokonaan.

Odotan jo kovasti kesää. Silloin meillä melkein asutaan pihalla. Viime kesänä oli tosin niin kuuma, että en vauvan kanssa pystynyt olla ulkona niin paljon kuin olisin halunnut, mutta nyt kuopuskin on jo niin iso ettei hellekään haittaa. Meillä on takapihalla paviljonki, jossa on sohva ja nojatuolit. Siellä on mukava istuskella kahvikupposen kanssa ja neuloa, tehdä koulutehtäviä, istua läppärin kanssa tai sitten ihan vain olla. Parasta on tietenkin silloin, kun on ystäviä seurana. Grillataan ja jutellaan. Välillä heitetään tikkaa tai pelataan mölkkyä. Suomen kesä on kyllä ihan paras!

Nyt pitää kuitenkin vielä hetki odotella kesää ja laittaa pihaa kuntoon. Toisaalta tämä kevätkin on ihanaa aikaa, kun kiertelen pihaa ja mietin mitä minnekkin keksisin. Suunnitelmia on paljon, mutta toteutus ontuu. En ole todellakaan mikään viherpeukalo, joten haave kukoistavista pioni- ja liljapenkeistä, runsaasti tuottavasta kasvimaasta ja muutenkin upeasta puutarhasta taitaa jäädäkin haaveeksi. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että ihan kaikkea osaa, kun vaan opettelee. Taidanpa siis tästä lähteä tutkailemaan puutarhasivustoja ja lukemaan mitä kaikkea sitä tässä vaiheessa kevättä pitikään puutarhassa tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...