torstai 2. tammikuuta 2014

Pikku piirtäjät


Tänään muhun iski taas opiskeluinto. Tai oikeastaan se iski jo eilisiltana, mutta kuopus oli toista mieltä ja valvoi taas yhteen saakka kikatellen ja jutellen. Saipa myös ensimmäisen rintaraivarinsakin. Päätin sitten jättää opiskeluhommat suosiolla tälle päivälle ja on niitä tänään tullutkin tehtyä useamman tehtävän verran.

Siskontyttö tuli tänään meille heti aamusta hoitoon, kun sisko aloitti työt ja samoin miehensä. 7-vuotias on ehkä vielä liian pieni olemaan yksin kotona koko työpäivän ajan, varsinkin kun on erityislapsi. Täällä meillä meni oikein mukavasti. Piirsivät, pelasivat ja katsoivat lastenohjelmia yhdessä meidän tyttöjen kanssa.Minä pyörähdin kirjastossa ja löysin piirtämään innostuneelle esikoiselle piirustuskirjan. Tyttö on ihan viimeaikona innostunut kunnolla piirtämisestä ja piirtääkin paljon paremmin kuin äitinsä, vaikka on vasta 9-vuotias!
Tätä harrastusta kannustan kyllä ehdottomasti jatkamaan. Pitäisikin ottaa selvää paikkakunnan piirustuskursseista.


Eskarilainenkin piirtää oikein mielellään ja kuluttaa kuulemma eskarissakin aikaansa piirtämällä tai värittämällä värityskuvia. Joka ikisen eskaripäivän jälkeen kaivaa repustaan noin miljoona sata värityskuvaa, joita on värittänyt päivän aikana.

Nyt on kuitenkin vielä joululoma meneillään. Eskari ja koulu alkaa vasta 7. päivä, joten vielä on aikaa lomailla. Mitään erikoista puuhaa en ole lomalle keksinyt, mutta jos vaikka tässä joku päivä saisi aikaiseksi lähteä metsäretkelle yhdessä ja ottaa koirakin mukaan. Vilma kun rakastaa juosta täysillä pitkin sammalmättäitä. Taajama-alueella kun asutaan, niin ei tule tarpeeksi usein pidettyä koiraa irti. Hihnassa joutuu raukka kulkemaan ja vapaana pääsee korkeintaan omalle takapihalle. Täällä kun ei ole koirapuistoa ollenkaan.

Nyt pitäisi vähän lämmittää makaronilaatikkoa päiväruoaksi ja kokeilla josko saisin aloiteltua terveystiedon esseetä. Voi olla, että se pitää jättää odottamaan iltaa.

2 kommenttia:

  1. Kansalaisopiston kuvataidekoulu ainakin taitaa pyöriä vieläkin. Suosittelen lämpimästi. Siellä on todella monipuolinen opetus. Meillä esikoinen kävi kymmenisen vuotta ja tykkäsi kovasti. Yleensä pitää ilmoittautua jo syksyllä (tai edellisenä keväänä), mutta kannattaa varmaan kysyä, löytyykö vapaita paikkoja. Marjo

    VastaaPoista
  2. Kuvataidekoulua oon miettinyt jo aiemmin, mutta Vipsu kävi ennen kuvataidekoulua, jota sen opettaja piti koulun jälkeen aina perjantaisin. Täytyy katsella keväämmällä noita ilmoittautumisia.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...