torstai 5. joulukuuta 2013

Vaunuasiaa


Toissapäivänä käytiin vauvan kanssa ensimmäistä kertaa vaunulenkillä. Ei viititty heti alkuun kävellä kovinkaan pitkästi, koska vauvaa oli totutettu ulkoilmaan vasta muutaman kerran lyhyitä pätkiä kerrallaan. Kierrettiin sitten meidän lähistöllä olevan pieni lenkki, joka kulkee järven reunustaa ja on varsinkin kesällä oikein nätti paikka. Emppa halusi lykätä vaunuja ja hienosti se jaksoikin melkein puolet matkasta.


 Matkalla tehtiin kävelytien varteen pieni hauska lumiukko, joka heitteli kärrynpyörää. Tämä on nykyisin oikein perinne. Varmaan kolmena talvena olen tuollaisen tehnyt kävelyretkillä tyttöjen kanssa. Ajattelen, että tuollaiset ovat mukavia päivän piristyksiä muille kävelytiellä kulkijoille. Itseäni ainakin alkoi hymyilyttää.


Eilen käytiin Eevin kanssa äitipolilla kuulokontrollissa ja isot tytöt menivät mummulaan koko päiväksi. Vierihoito-osastolla jo tutkivat kuulon, mutta sitä ei saatu oikeasta korvasta ollenkaan, joten siksi tuo kontrolli. Tällä kertaa mittari värähti varmaan minuutissa, joten kuten arvasinkin, Eevi kyllä kuulee hyvin.


Samalla reissulla käytiin vähän jouluostoksilla. Pari vaipanvaihtoa, muutaman itkupotkuraivarin ja pari imetyskertaa se vaati, mutta muuten kauppareissu sujui oikein hyvin. Tarkoitus oli ostaa tuon järkyttävän harson tilalle Kurtisin vaunusuoja, mutta jotenkin järkytyin hinnasta. Oon kai pihi, kun ajattelen että melkein neljäkymppiä yhdestä vaunusuojasta on paljon. Täytyy kai tänään tutkailla Huuto.netin ja Torin tarjonta.



Kuva täältä.
Ja nyt aasinsiltaa sitten toiseen vaunuasiaan. Onko kenelläkään lukijalla kokemusta kuvan kaltaisista Carena Double Swing EVO2 2013 -tuplarattaista? 

Hankittiin jo ennen Eevin syntymää Emma Jule Twin -kaksostenrattaat ja nyt ostos kaduttaa. Kotona testatessa huomattiin että rattaat ovat turhan ahtaat tuolle pian kolmivuotiaalle. Muuten mahtuu kyllä ihan hyvin, mutta kun päälle vedetään toppavaatteet, niin turhan ahdasta tulee. Nyt täytyykin kai myydä kerran käytetyt rattaat pois ja joko ostaa uudet isommat tai yrittää pärjätä yhdistelmillä.

Päädyin tuplarattaisiin siksi, koska Emppa on aika arvaamaton liikenteessä, joten kävelyreissut ovat aikamoista tuskaa, kun saa koko ajan olla sydän syrjällään ja silmät selässäkin ettei tyttö vain livahda ajotielle. Nuo Carenan rattaat miellyttävät silmää ja niihin saa kovan kantokopan (jota taas noihin Emmoihin ei saa..), mutta ovatkohan nuo yhtään sen isommat, tai siis lähinnä leveämmät kuin ostamamme Emmat? Tietääkö kukaan? Kävimme etsimässä rattaita Seinäjoelta, mutta eipä löydetty ja koska olen hätähousu, tyydyin sitten noihin Emmoihin ja jälkeenpäin kuulin, että Seinäjoelta kyllä löytyy Vaunula, josta tuon kuvankin linkkasin. Olisi vain pitänyt ajaa vähän kauemmas keskustasta..

Kai sitä täytyy yrittää muistaa seuraavalla Seinäjoki-reissulla käydä katsomassa noita rattaita ihan paikan päällä ja ottaa Emppa mukaan. Viimeksi Emppa ei ollut mukana, joten ei sitä osannut arvioida, että ne Emman rattaat tosiaan niin ahtaat ovat. Emppa kun on vielä pieni ja hoikka ikäisekseen, niin ajattelin, että kyllä se tuonne mahtuu ihan hyvin.

No joo.. Nyt vien pikkuneidin pinnikseen nukkumaan ja kokeilen saisinko muutaman ruotsintehtävän tehtyä. Siivotakkin pitäisi ja neuloa joululahjoja. Illalla isot tytöt lähtevät kaverilleen synttäreille, joten autokin pitäisi laittaa lähtökuntoon jossain välissä. Auton lämmitykseen laittaminen (varsinkin, kun Webasto ei ole yhteistyöhalukas) ja ikkunoiden raappaaminen on yksi inhottavimmista asioista talvessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...