perjantai 25. lokakuuta 2013

SiivouspäiväTänään on siivouspäivä. Kyllä sille on jo tarvettakin. Sukat tarttuu lattiaan, kädet pöytäpintoihin ja roskat, lehdet ja hiekka ratisee jalan alla. Leluja on ihan joka paikka täynnä. On se kumma, kun joka päivä saarnaan lapsille, että leluilla leikitään niissä kahdessa lastenhuoneessa, jotka meiltä löytyy ja siltikin olohuone ja työhuone on niin paljon miellyttävämpiä huoneita leikkiä. Päättelisi näin ainakin siitä lelumäärästä, jotka raahaan joka päivä takaisin lastenhuoneisiin.
Toisaalta en halua olla liian tarkka, mutta olis se kiva, kun olohuone pysyisi edes yhden päivän puhtaana ja leluvapaana. Edes sen siivouspäivän verran..Toinen syy siivouspäivälle on eilen meille kotiutunut paketti Buzzadorilta. Pääsin mukaan testaamaan Viledan erilaisia mikrokuituliinoja. Niitä löytyy lattioita, keittiötä, kylpyhuonetta, ikkunoita ja tietokoneiden, tablettejen, tv:n ja kosketusnäyttöpuhelimen näyttöjä varten. Saa nähdä miten toimii. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin. Keittiöliina pääsi kyllä jo testiin.

Vauva se majailee edelleen yksiössään. Nyt on meneillään rv 38+1 ja olen jo aivan kypsä. Vauva on kasvanut viime kontrollikäynneillä tosi hienosti. Viime kerralla mitattiin, että kymmenen päivän aikana on tullut painoa lisää 600g ja painoarvio oli jo 2700g. Jos vauva majailee mahassa laskettuun aikaan saakka ja pitää samanlaisen kasvuvauhdin yllä, niin hienostihan siitä ehtii kolmikiloinen tulla. Päätti sitten vetää pienet loppuraskauden kasvuspurtit ja näyttää etten minä niin pieni olekaan :) .

Vauvan yllättävän kasvun takia olo on kuitenkin alkanut käydä kovin tukalaksi. Käveleminen on lähinnä ankkamaista laahustamista ja juoksemista en viitsi edes yrittää. Liitoskivut vaivaa ja samoin supistukset. Harmi vaan, kun niillä ei ole näyttänyt olevan mitään vaikutusta. Yöt lähinnä valvon. Nukun vain pieniä pätkiä kunnes säpsähdän hereille. Vauva on erittäin kova jumppaamaan öisin. Vetää varmaan zumbat ja kahvakuulailut peräkkäin. Yritä siinä sitten nukkua, mun maha heiluu puolelta toiselle ja pienet jalat potkii vauhtia niin, että välillä tulee mietittyä syntyykö se nyt justiin siihen sängylle. Vessassakin saa ravata vähän väliä. Normaaleja loppuraskauden vaivoja siis, mutta aina yhtä hermoille käyviä.

Maanantaina menen taas polille kontrolliin ja toivon niin kovasti, että päättävät jo käynnistää synnytyksen. Vauva on kuitenkin ihan hyvän kokoinen jo ja viikkoja on riittävästi. Lisäksi verenpaineiden kanssa on ollut ongelmia koko raskauden ajan ja nyt on myös turvotus ilmestynyt takavasemmalta. Painoa olikin tullut viime neuvolakerralla yli kilon viikkovauhtia :O .

Tässä nyt tälläisiä pikaisia kuulumisia. On tullut aivan liian harvoin tätä päivitettyä. Osaksi syynä on tämä syksyinen pimeys. Ei tee mieli ottaa kuvia, kun niistä tulee niin pimeitä ja rakeisia ja kuvattomat blogipostaukset eivät ole kovin kivoja. Ainakaan omasta mielestäni. Osaksi on ollut kyllä ihan vaan laiskuuttakin ilmassa ;) .

Nyt menen jatkamaan siivousta. Imuroimaan ja hakemaan matot ja petivaatteet pois pihalta sateen tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...