torstai 31. heinäkuuta 2014

Kesä


Niin se kesäloma alkoi ja on jo melkein ohikin. En ole blogiin kirjoitellut. Pahoittelut siitä. Tuntuu, että tyttöjen kesäloma meni aivan vilauksessa ohitse. Onhan sitä tosin vielä viikon verran jäljellä.

Kesään mahtui niin iloa kuin suruakin. Heti alkukesästä rakas koiramme nukkui pois. Pian sen jälkeen lähdimme kesälomamatkalle Nummelaan ystäväperheen luokse. Siellä vietimme juhannuksen. Juhannuspäivänä käytiin Korkeasaaressa, jossa olen käynyt viimeksi ala-asteiässä. Valitsimme varmaan kesän viileimmän ja tuulisimman päivän ja sillalla saareen kävellessä meinattiin lähteä tuulen mukaan. Onneksi selvittiin kuitenkin perille ja nähtiin eläimiä, joita tuskin tullaan kovin usein näkemään. Tytöt odottivat kovasti näkevänsä leijonan ja kyllähän sekin siellä vilahteli.



Nummelan reissun lisäksi on tullut tehtyä monta pienempää reissua. Kävimme mm. Kälviällä Toivosen eläinpuistossa ja talonpojanmuseossa, joka oli mielenkiintoinen paikka. Lapset eivät niinkään jaksaneet keskittyä museoalueeseen, mutta aivan pienet marsunpoikaset ja kissanpennut kiinnostivat kovasti.


Yksi kesän kohokohdista oli, kun lähdimme miehen ja kahden nuorimman lapsen kanssa ex-tempore-ajelulle Keski-Pohjanmaalle. Ajelimme Lappajärven ja Kortesjärven kautta Pietarsaareen ja sieltä Evijärven kautta takaisin Alajärvelle. Matkalla oli ihania ruotsinkielisiä pikkukyliä, joita olisi kiva vähän kierrellä. Tarkoitus oli alunperin käydä ajelemassa joitakin sivuteitä, koska monesti sillä tavalla löytää kaikkein kauneimmat paikat. Yllätyimme, kun löysimmekin itsemme keskeltä Pietarsaarta. Siellä oli hyvä käväistä hakemassa hampurilaisateriat Mäkkärin luukulta ja jatkaa matkaa kotiin. Tuollaiset ajomatkat ilman päämäärää on ihan parhautta!




 Myös Keskisen ilmainen Miljoona Tivoli tuli kierrettyä läpi. Se taisi olla tytöille kesän kohokohta Nummelan reissun lisäksi. Itsekin tuli käväistyä 3-vuotiaan kanssa karusellissa sekä 7-vuotiaan kanssa kummitusjunassa.

Vaikka kesäloma oli ihana, on toisaalta mukava palata takaisin arkeen. Mies palasi töihin jo kuukausi sitten ja tytöt tosiaan aloittavat koulun ensi viikolla. Vanhimmat tytöt aloittavat myös kuvataidekoulun ja 3-vuotias lupasi aloittaa kerhon seurakunnallamme. Itse haaveilen piano- ja ratsastustunneista, mutta ehkä sitten joskus myöhemmin.

Kuvat ovat mieheni käsialaa ja ne kaikki on otettu Korkeasaaressa.


2 kommenttia:

  1. Näittekö leijonan poikasia Korkeasaaressa? =)
    Ne olivat meidän Korkeasaari reissun kohokohta.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...