maanantai 18. marraskuuta 2013

Uusi arki

Arki nelilapsisena perheenä on alkanut eikä se alkanut kaikkein helpoimmissa merkeissä.
Kotiuduin Eevin kanssa sairaalasta keskiviikkona ja samana iltana Emppaan nousi kuume. Niinpä ensimmäinen ja vielä toinenkin yö kotosalla meni aika pitkälti valvoessa, kun Emppa ja Eevi herättelivät vuorotellen. Aina kun sain vauvan syötettyä ja nukutettua, alkoi Emppa itkemään ja huutamaan unissaan ja herätti taas vauvan. Kyllä siinä tuli ajateltua kerran jos toisenkin, että mihin sitä onkaan päänsä pistänyt, kun neljännen lapsen halusin.

♥Eevi ensimmäisenä aamunaan. Tukka kinassa ja silmät sikkaralla.♥

Nyt kotiutumisesta on jo viisi päivää ja arki alkaa pikkuhiljaa asettumaan uomiinsa. Miehellä on vielä tämä viikko isyyslomaa ja jännittää jo vähän kuinka pärjään sitten, kun mies palaa töihin eikä täällä olekkaan ketään toista aikuista apuna. Kyllähän se väkisinkin on niin, että kun on 9-, 6-, pian 3-vuotiaat ja yksi viikon ikäinen, niin ihan aina ei meinaa yhden aikuisen kädet riittää.

Sairaalassa alle kolmikiloisilla pidettiin kahta lakkia päällekkäin :) .

Tänään meillä kävi neuvolatäti vierailemassa, juttelemassa synnytyksestä ja arjesta vauvan kanssa, sekä katsomaan että vauvalla on kaikki hyvin. Hiukan jännitti etukäteen onko oma maitoni sittenkään riittänyt ja mietin mitäs sitten, jos paino ei olekkaan noussut tarpeeksi. Se osoittautui kuitenkin turhaksi peloksi, koska pikkuneiti oli jo ylittänyt syntymäpainonsa ja painaa himpun vajaa kolme kiloa. Jos tyttö jatkaa syömistään samaan tahtiin, ollaan päästy tämän viikon aikana jo kolmen kilon paremmalle puolelle.

♥Katsokaa nyt miten ihanat hiukset!♥

Pikkuruinen on pääosin kiltti ja tyytyväinen vauva. Kunhan saa ajoissa puhtaan vaipan ja pääsee halutessaan nojatuolin nurkkaan äidin syliin maitoa tilailemaan, saattaa nukkua pitkän tovin ja herää hyvällä tuulella. Itku tulee vain, jos äidin paita ei avaudukkaan tarpeeksi nopeasti tai jos massusta vähän vääntää. Tämä ilta on mennyt vähän enemmän itkeskellessä ja paukkuja päästellessä. En tiedä mitä sellaista on tullut syötyä, mistä vauvan maha ei tykkää.

♥Esikoinen rakastaa hoitaa pikkusiskoa. Syöttää pullolla, jos äiti vain on jaksanut lypsää ja käy hakemassa vauvan pinnasängystä, jos äiti ei millään heti ehdi.♥

Isosiskot ovat ottaneet vauvan vastaan hienosti. Jokainen tykkää pikkusiskosta ja joka päivä Eevi pääseekin monta kertaa jokaisen siskon syliin. Välillä vähän siskon kavereidenkin syliin. Pientä mustasukkaisuutta on ollut havaittavissa Empan ja Nellin osalta, mutta ei mitään vakavaa. Molemmat vain kerjäävät kilpaa äidin huomiota aina kun alan syöttämään tai nukuttamaan vauvaa. Emppa myös kiukuttelee normaalia enemmän. Mutta eiköhän se siitä ala tasoittumaan, kun tottuvat arkeen uuden perheenjäsenen kanssa.

♥Emppa-takkutukkakin melkein päästi myötätuntoitkut, kun pikkusisko alkoi ikävöimään äitiä.♥

Nyt tuo pieni tummatukka pääsi unen makuun tässä sylissäni, joten taidanpa viedä sen pinnasänkyyn ja kaivan itse sukankutimet esille. Päivä on ollut kohtuullisen raskas, joten nyt on aika yrittää rentoutua edes vähän.



1 kommentti:

  1. On teillä siellä varmasti tosiaan tohinaa. Mutta ihana, että siskot ovat hyvin ottaneet pienen ihmeen vastaan. Miten teillä nyt menee. Ja ihan mahtava tukka pienellä tyttösellä tosiaan on. Tuo kuva, missä pientä isosiskoa meinaa alkaa myös itkettämään on suloisen liikuttava. Meinaa tässä isollakin ihmisellä olla kyynel silmässä. Onnellisia päiviä teille sinne ja hyvää alkanutta joulukuuta.

    Venla

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät merkin käynnistäsi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...